FAQ Bell tenten

FAQ

 

HOEVEEL RUIMTE VERSCHAFT ZO'N Bell TENT?

Figuurlijke vergelijking: Een Bell 300 is het ideale 'liefdesnest', de Bell 400 is een slaapkamer, de 500 een studio en de Bell 600 is een klein huis.

Bell 300:  

·       1 dubbel bed + bagage

·       4 jongeren op  (zelfopblaasbare) matjes

Bell 400:  

·       1 dubbel bed + comfortabele ruimte voor bagage, tafeltje, stoelen, enz.

·       2 dubbele bedden + bagage en mee

·       8 jongeren op ( zelfopblaasbare) matjes

Bell 500:  

·       verschaft bijna dubbel zoveel oppervlakte als de Bell 400

·       1 dubbel bed + uiterst comfortabel en luxueus kamperen

·       2 dubbele bedden + bagage, tafel, stoelen, enz.

·       4 dubbele bedden + bagage

·       12 jongeren op matjes

 

Bell 600:  

·       verschaft bijna dubbel zoveel ruimte als de Bell 500

·       3 dubbele bedden + uiterst comfortabel en luxueus kamperen en nog voldoende plaats om te dansen

·       4 dubbele bedden + bagage, tafel, stoelen, enz.

·       16 jongeren op veldbedden of zelfopblaasbare matjes

 

 

LEVENSDUUR VAN DE TENT

De levensduur van de tent hangt af van de manier waarop je je tent gebruikt en hoe vaak. Alle tenten van Paradis-Amsterdam zijn vierseizoenen tenten, maar de Highlands is vooral geschikt om dienst te doen als permanente beschutting/huisvesting. De gemiddelde levensduur van een tent bedraagt 15 jaar. Er zijn echter veel factoren die de levensduur van uw tent kunnen beïnvloeden:

·       Het terrein waarop de tent staat

·       De wijze waarop de tent opgezet werd

·       De wijze waarop je je tent opbergt en onderhoudt

·       Luchtvervuiling, UV- straling

·       Algemene weersomstandigheden

·       Natuurlijk vuil: zand, zout, vogel uitwerpselen, boomhars

·       Huishoudelijk vuil: etensresten, wijn, zonnemelk

·       De gebruiksfrequentie

·       Ventilatie

·       Berg uw tent altijd droog op!

 

 

KUNNEN DE TENTEN EEN JAAR LANG BUITEN BLIJVEN STAAN?

Al onze tenten zijn vierseizoenen tenten, maar wij adviseren de Bell Highlands voor permanent gebruik doordat het van zwaarder canvas gemaakt is.. Onze Bell Highlands zijn uitgerust met zwaarder canvas, een hordeur, sterkere scheerlijnen en haringen en zijn daarnaast extra behandeld tegen schimmel. 

Wees je ervan bewust dat de levensduur van je tent afhangt van de weersomstandigheden, de opzetwijze, opzetplaats en de wijze waarop je de tent behandelt. We raden je ten zeerste aan om de tent om 3 gebruiksmaanden te herbehandelen tegen schimmel en vocht met Ultramar Protector en de tent voldoende te luchten.

 

DE VOORDELEN VAN EEN KATOENEN TENT TOV EEN NYLON OF POLYESTER TENT

Katoenen tenten hebben een veel langere levensduur en zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan hun nylon of polyester tegenhangers. Het katoenen doek kan na verloop van tijd herbehandeld worden tegen UV-straling, schimmel en water met gebruiksvriendelijke producten die overal verkrijgbaar zijn.

Verder 'ademen' katoenen tenten en zijn ze vochtregulerend, waardoor de ruimte binnenin de tent nooit klam aanvoelt zoals dat wel het geval is met een standaard iglo- of tunneltent.

 

KATOEN

Katoenen tentdoek wordt onderverdeeld in drie verschillende soorten: lichtgewicht, middengewicht en zwaargewicht katoen.

·       Lichtgewicht katoen weegt 130 tot 180 gr/m². Het lichtgewicht katoenen doek is geschikt voor rondtrekkende kampeerders die niet te veel gewicht mee willen nemen.

·       Middengewicht katoen weegt 180 tot 240 gr/m² en wordt vooral toegepast bij tenten die geschikt zijn voor langer verblijf op één plek.

·       Zwaargewicht katoen weegt 240 tot 450 gr/m². Vooral grote bungalowtenten, noktenten en groepstenten zijn ervan gemaakt.

Al onze 100% katoenen tenten worden vervaardigd uit duurzaam / zwaargewicht katoen - 320 gr/m² / 360 gr/m² / 450 gr/m².

Katoen is als tentdoek nog altijd het aangewezen materiaal voor tenten, die niet vederlicht hoeven te zijn. Een katoenen tent is weliswaar duurder dan een gewone nylon tent, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door een langere levensduur wanneer de tent naar behoren wordt behandeld. Ook voor bijzettenten die een heel seizoen buiten staan is katoen het materiaal bij uitstek. Door haar natuurlijke eigenschappen is katoen ook voor vakantietenten te verkiezen boven nylon. Wanneer een tent drie tot vier weken per jaar in de Franse of Spaanse zon staat, wint op termijn de katoenen versie met haar langere levensduur alweer, ondanks het prijsverschil met een nylon tent.

Nylon of polyester, daarentegen, zijn het meest aangewezen wanneer een tent zo licht mogelijk moet zijn, omdat u deze mee wil nemen in uw rugzak, bijvoorbeeld. Een groot voordeel van een nylon tent is dat nat inpakken nauwelijks bezwaarlijk is. Het materiaal absorbeert namelijk geen vocht en wat eraan blijft hangen kan er gemakkelijk 'afgeslagen' of afgeveegd worden voor het inpakken. Een groot nadeel van een nylon of polyester tent is dat UV-stralen de tent volledig 'wegvreet tot er niets meer van rest' binnen de 2 tot 3 maanden.

Voor katoenen tenten wordt een minimumgewicht van 150 g/m² aanbevolen. Zwaarder is vaak beter, tenzij het gewicht een belangrijke rol speelt bij het vervoer of de ademende functie van katoen zeer belangrijk is. De katoenen doeken, zoals dat door gespecialiseerde tentenmakers wordt verwerkt, variëren van ca. 90 tot 360 gr./m². Omdat het zeer fijn geweven doeken zijn, met veel draden per cm², zijn de eigenschappen zeer goed voor gebruik in tenten. Zelfs voor intensief gebruik onder slechte omstandigheden.

KATOEN VS. POLYKATOEN/ GEPLASTIFICEERD KATOEN

·       Katoen vs. polykatoen

Veel bedrijven noemen polykatoen in hun verkooppraatje als hét materiaal bij uitstek voor tenten of shelters. Al is de productie van polykatoenen tenten goedkoper dan die van de katoenen variant, katoen is nog steeds kwalitatiever en weerbestendiger. Een polykatoenen tent zal niet alleen sneller water doorlaten, de tent zal ook sneller corroderen door blootstelling aan zonlicht. Wat de waterdichtheid betreft, aangezien een polykatoenen tent voor 60% bestaat uit polyester, zetten de vezels van de tent zich niet uit als de stof nat wordt, zoals dat bij een katoenen tent wel het geval is. Let wel dat de kwaliteit van een tent niet alleen afhangt van het materiaal, maar ook van de wijze waarop de tent gemaakt werd. Er bestaan dus wel degelijk polykatoenen tenten van een hoge kwaliteit.

·       Katoen vs. geplastificeerd katoen

Naast Bell -tenten vervaardigd uit 100% katoen, zijn er ook tal van geplastificeerde Bell -tenten op de markt, voorzien van een zogenaamde PU-afwerking. Door dat plastic laagje oogt de tent minder natuurlijk en ventileert de stof minder, waardoor er condensatie binnenin de tent blijft hangen. De tenten van Paradis-Amsterdam, daarentegen, zijn vervaardigd uit volledig waterdicht katoen, zónder extra coating, wat ervoor zorgt dat de stof haar natuurlijke karakter behoudt en er zich geen condensatie vormt in de tent.

 

LEKKAGE

De eerste keer dat een katoenen tent nat wordt, kunnen de katoenen zeilen wat vocht doorlaten, vooral op de stiknaden. Nadat het garen eenmaal volledig nat is geweest, houdt het doorslaan op en is de tent volledig waterdicht.

Onze katoenen zeilen zijn bekleed met een dichtingslaag waardoor ze waterafstotend en waterdicht zijn. Vooral door de inwerking van ultra-violetstralen van de zon kan na verloop van tijd de dichtingslaag en dus ook de waterdichtheid worden aangetast.

Voor de Europese wetgeving van 1995 werden er vaak potentieel gevaarlijke chemische producten gebruikt om tenten definitief waterdicht te maken. Wij staan volledig achter die wetgeving, en gaan zelfs nog een stapje verder. Ons impregneermiddel is 100% milieuvriendelijk product, niet toxisch en biologisch afbreekbaar. Bijgevolg hoeft u geen beschermende kledij aan te trekken om uw tent te onderhouden, en kunnen zelfs uw kinderen het product aanbrengen, zonder geurhinder of allergische reacties tot gevolg.

 

HOE MOET IK MIJN TENT ONDERHOUDEN?

Enkele algemene tips

·       De tent niet nat oprollen en opbergen.

·       Maak uw tent droog en schoon voordat u de tent opslaat in een droge, goed geventileerde ruimte.

·       Ventileer de tent, vooral als deze niet gebruikt wordt (voor- en naseizoen).

·       De verpakkingszak moet bij voorkeur van katoen zijn, waterdamp doorlaten en geen tensiden (bevochtigers) bevatten. Een zak van kunststof raden wij af omdat die de ventilatie kan verhinderen en pvc-weekmakers kan overdragen op het tentdoek.

·       De zak beslist niet wassen, want zeep zal de waterdichtheid van de tent beschadigen

·       Tijdens opslag ringen, scheerlijnen en grondzeil (indien mogelijk) apart houden en dus niet samen verpakken met de tent.

·       Zorg voor een goede spanning en afloop van de tent, zodat water er makkelijk afloopt.

·       Vermijd contact met de tent tijdens regenbuien.

·       Pas op met vette handen, vooral bij de ingang (zonnebrandolie, crème, enz.), want dit kan de waterdichtheid aantasten.

·       Zorg voor een goede ventilatie tijdens het koken, want condens is vaak de bron van schimmelvorming.

·       Was niet af in de tent: afwaswater dat zeep bevat is een grote vijand van het tentdoek.

·       Hang geen theedoek/afwasdoek over een stang in de tent. De zeepresten in vaatdoeken kunnen de zeilen namelijk aantasten.

·       Maak slikranden en grondzeil nooit schoon met zeepwater. De slikranden reinigt u het best met een spons en een droge doek.

 

WANNEER IMPREGNEREN

Door zonnestraling breekt het aanwezige impregneermiddel af en verdwijnt dus ook de waterdichtheid. Rond 12 tot 25 gebruiksweken wordt het doek van katoenen tenten minder waterdicht op bepaalde plaatsen. Dit proces kan u tegengaan door de tent te behandelen met impregneerspray of smeermiddel.

 

REINIGEN EN IMPREGNEREN

Het met zorg van tijd tot tijd reïmpregneren vergt tijd maar verlengt de levensduur van uw tent aanzienlijk. De eenvoudigste manier om te impregneren is:

·       Zet de tent droog op.

·       Verwijder stof en vuil met een harde borstel.

·       Breng de impregneervloeistof aan met een zachte borstel. Zorg dat het doek volledig doordrenkt is. U kunt de vloeistof ook met een (oppompbare) tuinspuit aanbrengen op binnen- en buitenzijde van het doek en daarna met een borstel goed inwrijven.

·       Laat uw tent drogen in de wind, bij voorkeur niet in de zon.

Is uw doek aangetast door zeer veel schimmel, algen of ''het weer''? Ga dan als volgt te werk:

·       Maak het doek nat.

·       Los 1 deel bleekwater of azijn op in 10 delen water. (Bleekwater kan u onder andere vinden in de supermarkt.)

·       Breng de oplossing aan op het natte doek en laat het ongeveer 30 minuten inwerken. Eventueel inwerktijd verlengen.

·       Spoel het doek goed af met voldoende water.

·       Reinig het doek met Ultramar Shampoo, zodat alle resten Bleekwater verdwijnen.

·       Laat het doek goed drogen.

·       Gebruik Ultramar Protector om het doek te beschermen tegen algen, schimmels, vervuild water enz.

 

 

SCHIMMEL

Voor de Europese wetgeving van 1995 gebruikte men vaak potentieel gevaarlijke chemische producten om tenten permanent waterdicht te maken. Sinds het invoeren van deze maatregel is het niet langer mogelijk tentzeilen volledig schimmelresistent te maken. Geen enkele Europese producent van katoenen tenten kan bijgevolg nog een tent produceren die volledig schimmelresistent is. Onze tentdoeken zijn op zo’n manier behandeld dat ze wel schimmelwerend zijn, maar we kunnen niet uitsluiten dat er schimmel ontstaat. Onze garantie is dan ook geen verzekering tegen schimmel.

Schimmel is een van de grootste gevaren voor katoenen tenten. Niet alleen oogt schimmel allesbehalve mooi op de tent, het tast ook de vezel aan. Afhankelijk van de omstandigheden, heeft schimmel vaak de gewoonte zich snel te verspreiden over het canvas. Je dient je tent dan ook in alle omstandigheden tegen schimmel te beschermen.

Voorkomen is beter dan genezen

Dé grote boosdoener bij schimmel is vocht: als je de tent nat opbergt, is de kans zeer groot dat er zich schimmel vormt op het tentdoek. Bovendien ontstaat er vaak schimmel wanneer katoenen tenten niet langer waterdicht zijn, omdat het ze dan ontbreekt aan een belangrijk beschermlaagje. Wil je schimmel voorkomen, dan raden we je aan de binnen- en buitenkant van de tent schoon te maken met proper water vooraleer je de tent volledig laat drogen om ‘m dan op te bergen in een droge, goed verluchte ruimte. Behandel de tent ook tijdig met impregneermiddel om de stof schimmelwerend en waterdicht te houden. Meer tips vind je hieronder:

·       Maak katoenen tenten eerst schoon en laat ze steeds volledig drogen vooraleer je ze opbergt in een droge, goed geventileerde ruimte. Indien je geen andere keuze hebt dan de tent nat op te bergen, zorg er dan voor dat je de limiet van 36u niet overschrijdt.

·       Droog katoenen tenten nooit over een stang of wasrekje; in de plooien kan er zich namelijk makkelijk schimmel vormen.

·       Behandel je tent tijdig, zo blijft de tent waterdicht en kan de stof meer weerstand bieden tegen schimmel. (Meer info over de aangewezen behandeling vind je hieronder.)

·       Lucht de tent voldoende, zodat er geen condensatie in de tent achterblijft. Condensatie is een van de meest voorkomende vormen van vocht. Ook wanneer je ze niet gebruikt, dien je katoenen tenten grondig te verluchten.

·       Zorg voor voldoende verluchting wanneer je kookt in de tent.

·       Beperk het gebladerte rondom je tent tot een minimum en werk omliggend gras tijdig bij om te voorkomen dat het vocht de wanden van de tent aantast.

·       Berg de tent bij voorkeur op in een katoenen zak die waterdamp doorlaat en geen tensiden (d.i. bevochtigers) bevat. Een kunststof zak raden we af omdat die onvoldoende ventileert en bovendien pvc-weekmakers kan overdragen op het tentdoek.

·       Was de zak niet; zeep tast de waterdichtheid van het tentzeil aan.

·       Was niet af in de tent; detergenten en huishoudelijke producten tasten de waterdichtheid van de tent aan.

·       Hang om dezelfde reden geen theedoek/afwasdoek over een stang in de tent.

·       Maak de slikranden en het grondzeil van de tent in geen geval schoon met zeepwater. Reinig ze liever met een spons en proper water en vervolgens met een droge doek. Zoals hierboven vermeld, kan contact met de tent schimmel veroorzaken. 

·       Verpak de ringen, scheerlijnen en het grondzeil indien mogelijk apart.

·       Zet de tent steeds op zo’n manier op dat de spanning gelijk verdeelt is over het tentdoek. Span de scheerlijnen tijdig aan om die gelijkmatige spanning te bewaren. Bij onvoldoende spanning kunnen er zich namelijk ‘waterzakken’ vormen in het dak van de tent, wat dan weer schimmel kan veroorzaken.

·       Vermijd contact met de tent tijdens regenbuien.

·       Let op met vette handen (door zonnebrandolie, creme, enz.), vooral bij de ingang, want dit kan de waterdichte laag aantasten.

·       Herbehandel de tent na 12 tot 25 gebruiksweken. Zo voorkom je dat er zich schimmel vormt op de tent omdat de waterdichte laag zo goed als verdwenen is. Gebruik je de tent gedurende lange periodes, dan kan het zijn dat je het doek sneller dient te behandelen.

Indien er schimmelvlekken verschijnen op je tent, kan dat dus een teken zijn dat die niet langer waterdicht is. Het kan ook een rechtstreeks gevolg zijn van de manier waarop je de tent opgeborgen of onderhouden hebt. In beide gevallen dien je de tent volledig te laten drogen en vervolgens te behandelen om de schimmel te neutraliseren en te verwijderen. Zet de tent op in de tuin of in je garage en open de deuren en ramen, zodat de tent voldoende kan luchten. Blootstelling aan de zon werkt bevorderend bij je strijd tegen schimmel. Een tent met schimmelvlekken zet je beter niet op in je leefruimte, aangezien schimmel allergische reacties in de hand kan werken.

Werk de vlekken eerst weg met een gespecialiseerd product, zoals Ultramar Shampoo, en maak de tent daarna opnieuw waterdicht op behandelde plaatsen. Gebruik ook hiervoor een gespecialiseerd product, zoals Ultramar Protector of Anchor Extra. Maak de vlekken in géén geval schoon met een detergent, wasmiddel of ander huishoudproduct. Dat tast namelijk de waterdichtheid van de tent aan, vaak in die mate dat je de tent niet meer volledig waterdicht krijgt.

De tent behandelen doe je zo:

·       Maak het doek nat.

·       Breng Ultramar Shampoo aan op het gevlekte canvas en wrijf het in met een zachte borstel.

·       Laat het product ongeveer 10 minuten inwerken en spoel het doek vervolgens met voldoende water. Verwijder eventuele resten met de borstel.

·       Herhaal de behandeling en verleng de inwerktijd indien nodig bij hardnekkig vuil.

·       Zet de tent op en laat het doek goed drogen.

·       Gebruik Ultramar Protector om de tent te beschermen tegen algen, schimmel, vervuild water, enz.

Een alternatieve schoonmaakwijze:

·       Maak het doek nat

·       Maak een oplossing van 1 deel bleekwater of azijn op 10 delen water aan. (bleekwater is te koop bij o.a. de supermarkt)

·       Breng de oplossing aan op het natte doek en laat circa 30 minuten inwerken. Eventueel inwerktijd verlengen.

·       Spoel het doek goed af met voldoende water.

·       Reinig het doek met Ultramar Shampoo, zodat alle resten bleekwater verdwijnen.

·       Spoel het doek goed af met voldoende water zodat er geen zeepresten meer overblijven.

·       Zet de tent op en laat het doek goed drogen.

·       Gebruik Ultramar Protector om het doek te beschermen tegen algen, schimmels, vervuild water enz.

 

 

WINDRESISTENTIE Bell TENT

Onze Bell tenten zijn uitgebreid getest bij windsnelheden die opliepen tot 80 km/h, onder andere op het Burning Man festival. Dit festival vindt plaats in de Nevada woestijn en is berucht om de talrijke windstoten, windhozen en stofstormen die er over de zoutvlakte razen. Terwijl de iglotenten er letterlijk voorbij vlogen, hadden die sterke winden geen invloed op onze Bell tenten. Onze Bell tenten zijn dus niet enkel duurzaam, maar ook uiterst aerodynamisch.

Wanneer uw tent frequente windstorten boven 80 km/h te verduren krijgt zonder dat u zorg draagt voor uw tent (i.e. nakijken en bijstellen van spankoorden en piketten) kunnen er ongelijke spanningen optreden die uiteindelijk zullen resulteren in het plooien van de centrale paal. Bijgevolg raden wij u het gebruik van onze tenten af bij windstoten boven 80 km/h. Indien u er toch voor kiest om uw tent te laten staan bij zulk stormachtig weer, raden wij u af om de centrale paal te vervangen door een paal uit een stuk, aangezien dat kan leiden tot het scheuren van het tentzeil.

WELKE HARING MOET IK GEBRUIKEN?

Een belangrijke vraag voor kampeerders is: waar zet ik mijn tent op? Haringen worden niet gemaakt voor een bepaald type tent, maar voor het type bodem waarop u kampeert. Bij de meeste tenten die u in de winkel kan verkrijgen, zit er een setje standaardharingen van doorsnee kwaliteit. Goed genoeg voor het sappige weiland in de polder, maar op de rotsbodems in de Pyreneeën krijg je ze nog geen centimeter in de grond. Probeer daarom altijd van tevoren te achterhalen op welk type bodem de tent tijdens de vakantie komt te staan, dat scheelt een boel ergernis en krom geslagen haringen! Neem liefst verschillende types haringen mee (zeker als u een trektocht maakt), en stop altijd een aantal reserve-exemplaren in de bagage. Het aantal dat u meeneemt is natuurlijk afhankelijk van het aantal afspanpunten dat de tent heeft. Een houten of rubberen hamer voldoet meestal prima om de haringen de grond in te slaan, maar op een rotsachtige bodem biedt alleen een stalen hamer uitkomst.

Hieronder vindt u de aangewezen types haringen per ondergrond:

Zand en losse bodem

·       Komt de tent te staan in de duinen, op het strand of op drassige bodem, dan voldoet de houten tentharing het beste. Hij is er in diverse afmetingen, ruwweg van 25 tot 50 cm.

Gras, bos, heide, klei

·       Voor een 'malse' bodem zonder veel kiezels, takjes of boomwortels wordt door kampeerders al decennia lang vertrouwd op de traditionele halfronde haring. Op gras- of heidegrond voldoet hij meestal uitstekend.

Kiezel, wortels, harde grond

·       Als u stuit op kiezels, boomwortels of harde klei bent u aangewezen op wat robuuster materiaal, nl. op de gekartelde haring, ook ‘Mammoetharing’ genoemd.

Stenen en rotsbodem

·       In dit geval wordt vaak een beroep gedaan op deTarzanharing of Tirolharing. Die laatste is gemaakt van 1,5 mm dik plaatstaal en heeft een versterkte kop.

Buiten categorie

·       Laat je de tent of voortent een heel seizoen ergens staan, dan is de stalen T-haring de meest betrouwbare verankering. Een zwaar T-profiel houdt elke grote tent stevig op z'n plaats.

Garantie en Service na aankoop:

U dient bij levering na te zien of de producten aan de overeenkomst beantwoorden. Indien dit niet het geval is, dient u de goederen te weigeren en/of ons daarvan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen de 8 dagen na de levering kennis te geven.

Wij garanderen dat elk door ons geleverd artikel voldoet aan de normale eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid. Voor de geleverde producten geldt een garantie van 1 jaar vanaf de levering. Wanneer er zich een probleem voordoet met het gekochte artikel stuur dan direct een e-mail. Onze klantenservice neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Wanneer u beroep doet op de garantie dan zijn de kosten voor verzending naar ons voor uw eigen rekening. De verzendkosten voor het terugsturen van het gerepareerde product nemen wij voor onze rekening indien binnen West-Europa.

Let wel: deze garantie geldt enkel voor productiefouten (zoals stiksels en water-proofing) bij een normaal gebruik en onderhoud, niet voor schimmel, schade veroorzaakt door slijtage of door abnormale weersomstandigheden. De garantie kan evenmin worden ingeroepen in de volgende gevallen: indien er veranderingen in of aan het product zijn aangebracht met inbegrip van reparaties die niet met toestemming van CanvasCamp zijn verricht, indien de originele aankoopbon/factuur niet kan worden voorgelegd, indien beschadiging is ontstaan door opzet, grove onachtzaamheid of nalatig onderhoud. Stuur een kopie van de aankoopbon/factuur mee indien u een artikel wilt ruilen of ter reparatie aanbieden.

 

TERUGBETALINGEN & TERUGZENDINGEN

Bij de aankoop van een artikel van Paradis-Amsterdam krijg je 14 dagen bedenktijd. Die termijn gaat in vanaf de dag waarop je het artikel ontvangen hebt. Anders gesteld: indien de tent die je bestelde bij nader inzien tóch te klein blijkt, kan je ‘m probleemloos terugbrengen naar Paradis-Amsterdam. We betalen je de aankoopprijs terug zodra we het artikel ontvangen hebben. De terugzendkosten betaal je zelf*.

De aankoopprijs wordt volledig terugbetaald als je ons het artikel in een volledige, ongebruikte toestand terugbezorgt, in de originele verpakking. Indien het geretourneerde artikel gebruikssporen vertoont, krijg je 75% van de aankoopprijs terugbetaald. Dat percentage valt terug naar 50% als het artikel niet alleen gebruikssporen vertoont, maar ook onvolledig is, vuil, beschadigd, en/of de originele verpakking ontbreekt. Onderhoudsproducten en artikelen die we op maat maakten, worden niet terugbetaald.

De aankoopprijs wordt volledig terugbetaald als je ons het artikel in een volledige, ongebruikte toestand terugbezorgt, in de originele verpakking. Indien het geretourneerde artikel gebruikssporen vertoont, krijg je 75% van de aankoopprijs terugbetaald. Dat percentage valt terug naar 50% als het artikel niet alleen gebruikssporen vertoont, maar ook onvolledig is, vuil, beschadigd, en/of de originele verpakking ontbreekt. Onderhoudsproducten en artikelen die we op maat maakten, worden niet terugbetaald.

Een overzicht:

·       100%: 

Het artikel is compleet, ongebruikt en wordt ons terugbezorgd in de originele verpakking. 

·       75%: 

Het artikel is gebruikt, maar wel compleet en onbeschadigd. Het wordt ons in de originele verpakking terugbezorgd. 

·       50%: 

Het artikel is gebruikt, onvolledig en/of de originele verpakking ontbreekt.
Het artikel is beschadigd. 
Het artikel is vuil. 

·       0%: 

Het artikel werd op maat gemaakt.
Het gaat om een onderhoudsproduct.

 

 

GRONDZEIL

Een goed grondzeil is belangrijk om twee redenen: comfort en de vochtigheidsgraad binnenin uw tent. Strikt gezien kunt u het ook redden met een polyethyleen grondzeil uit de bouwmarkt, maar een tentgrondzeil van een dikker materiaal is veel aangenamer en aanzienlijk duurzamer. Belangrijk: 60% van de vochtigheidsgraad binnenin uw tent komt uw tent binnen via de grond en niet via het tentzeil.

Onze tenten zijn voorzien van een zeer luxueus grondzeil. Dit grondzeil is vervaardigd uit PVC en weegt meer dan een halve kilogram per vierkante meter (i.e. 540g/m²). Het is een uiterst duurzame kuip die zacht aanvoelt, niet 'kraakt', gemakkelijk schoon te houden is en bovendien zeer mooi oogt.

Een aanrader indien u uw tent vaak gebruikt in de winter, of hoofdzakelijk gebruikt als een zeer veilige en afgesloten slaapruimte.

RITSSLUITINGEN

Ritsen staan vaak bloot aan grote spanningen en krachten. Wind, een slecht opgezette tent of druk van aanleunende mensen of voorwerpen zijn enkele veel voorkomende problemen. Door het veelvuldig gebruik zijn ritsen zeer slijtagegevoelig.

·       Zorg ervoor dat bij opbouw de ritsen gesloten zijn.

·       Ga voorzichtig met de ritsen om.

·       Om de ritssluitingen soepel te laten lopen, moeten deze af en toe met siliconen worden behandeld.

·       Controleer de ritsen voor gebruik, na gebruik geen garantie op ritsen.

 

DUBBELDAKSTENTEN

  • Wij maken en verdelen reeds vele jaren allerhande tenten maar hebben nog nooit een echte dubbeldakstent gezien. Een dubbeldakstent is een illusie, een verkoopspraatje. Simpelweg omdat het binnenzeil geen dakfunctie vervult. Wij zouden kunnen zeggen dat al onze Bell tenten met binnentent dubbeldakstenten zijn maar strikt gesproken zijn ze dat evenmin als alle andere tenten. Het is het buitenzeil dat je volledig droog houdt en beschermt tegen de zon. De binnentent is er enkel om een aparte ruimte te creëren onder het dak, die insectenvrij te houden en wat meer isolatie te verschaffen ter behoud van de warmte.

 

DE TENT OPZETTEN

Onze Bell-tenten worden opgezet in zo’n 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de tent. Ze zitten namelijk heel eenvoudig in elkaar: dat type tent bestaat slechts uit canvas, een A-frame voor de deur en een centrale paal (in het geval van de 600 Twin zijn dat er 2).

Wees je ervan bewust dat je er de eerste keer langer over zal doen door gebrek aan ervaring met de vorm en opzetwijze van de tent. Bij elke tent staat de opzetduur vermeld, net als het aantal mensen dat nodig is om de tent op te zetten.

 

ETHISCH ZAKENDOEN

Paradis-Amsterdam draagt waarden als respect, integriteit en kwaliteit hoog in het vaandel, niet alleen wat onze producten betreft, maar ook de klantenservice. We zien er nauwgezet op toe dat er geen onethische praktijken te pas komen aan het gehele productieproces. Kinderarbeid, gevaarlijke producten, oneerlijke werkomstandigheden, … worden niet getolereerd. Bovendien worden de werk- en rusttijden van onze werknemers ten allen tijde gerespecteerd. Om onze waarden van integriteit en kwaliteit te onderbouwen, dienen de bedrijven waarmee Paradis-Amsterdam zaken doet zoals onder andere CanvasCamp- in  hun fabrieken goede werkomstandigheden te waarborgen en daarnaast ook gebruik te maken van de nieuwste technieken. Zo beschikken hun fabrieken over tal van technische hoogstandjes waar het de concurrentie vaak aan ontbreekt, o.a. coating-, waterdruk- en vezeltestmachines, een regenkamer en lichtbakken om de stof te controleren.

 

© 2014 - 2019 Paradis-Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.